torsdag 22 augusti 2013

”Alliansens Sverige är en förarlös bil”

Alliansen har gjort Sverige till en förarlös bil. Det konstaterade språkröret Åsa Romson när hon sommartalade på Medborgarplatsen i Stockholm idag. Med jobbskatteavdrag ett, två, tre, fyra, fem förser man medel- och höginkomsttagare med mer pengar i plånboken, men saknar visioner för hur vi ska ta oss ur klimatkris, jobbkris och välfärdskris.

Är nya jobbskatteavdrag det som Sverige behöver när allt fler ger upp hoppet om att någonsin få ett jobb? När människor låter bli att ställa sig i bostadskö för att de tänker att det ändå inte är någon idé? När landsändar och bostadsområden töms på framtidstro och fylls av känslan av att vara åsidostatt?

Är ett par hundra mer i månaden vad vi längtar efter när var åttonde elev går ut grundskolan utan behörighet till gymnasiet? När barnmorskor får avstå från såväl lunch som toalettbesök på grund av underbemanning? När rapporterna om vanvård av äldre kommer som ett brev på posten efter år av nedskärningar?

Är skattetrycket den stora framtidsutmaningen när isarna smälter? När tågen står still, rälsen vittrar sönder och järnvägsarbetarna varnar för säkerhetsrisker till följd av det eftersatta underhållet? När Sverige missar 14 av 16 miljömål och inte längre är ett föregångsland?

Sverige behöver en riktning. Sverige behöver en regering som vet vart den vill. Därför är jag glad att Miljöpartiet säger bestämt nej till ytterligareskattesänkningar för att kunna investera i jobb, klimat och välfärd. Det är hög tid att bygga ett samhälle igen.

Inga kommentarer: