lördag 25 maj 2013

Kongressen visar vägen!

Jag har aldrig varit mer stolt över mitt parti. Med kraftfulla beslut på kongressen om generell arbetstidsförkortning och om stopp för vinster i välfärden har vi visat vilka vi är. Ett parti fullt av människor som tänker själva och vägrar anpassa sig efter vare sig partistyrelse, lobbyister eller ledarskribenter.

Med lördagens beslut visar Miljöpartiet att man är ett alternativ. Att man tar strid mot en misslyckad arbetslinje och visar vägen bort från tillväxtberoende. Att man står upp mot mäktiga ekonomiska intressen och säger: Bort! Ni har inte i välfärden att göra.

Ikväll firar vi en grön rörelse som lever och växer. Imorgon ger vi oss ut i världen igen för att kämpa för verklig förändring.

9 kommentarer:

Anette Blomstrand sa...

Bra jobbat ha en mycket trevlig kväll.

anita sa...

Jag delar din/er glädje!!!!!!!!!

Tänk bara - nu har S TVÅ partier att samarbeta med som säger NEJ till vinster i välfärden. :-)

Tomas sa...

Grattis! Ett underbart besked!

Olof Olsson sa...

Tack snälla! Så himla skönt. Jag som börjat vackla i min tro på politiken. Idag känns det som vi kan flytta berg. Tänk om vi kan det?!

Anonym sa...

Kan nog ge MP en ny chans nu :)

Hans lilla gröna sa...

Grattis!
Hoppas du fick ett välförtjänt firande igår kväll? Själv har jag följt kongressen hemifrån med stor spänning och är lika lättad och glad som du. Men mitt i det antar jag att det blir som ett rus. Hoppas inte någon baksmälla idag bara?

Olof Olsson sa...

Anonym: Känn dig välkommen! Hans: Grattis själv! Ja, det var verkligen en fantastisk känsla. Energin verkligen kokade på kongressen och de flesta var supernöjda. Firandet bestod nu i ett extrainlagt beslutspass, men så mycket trevligare var svårt att ha:)

Johan T sa...

Bra kämpat och väl representerat! :)

Olof Olsson sa...

Tack Johan!