lördag 22 september 2012

Rädda Hadille – och Sveriges anständighet

Migrationsverket har fattat många ovärdiga, omänskliga och för tänkande människor helt ologiska beslut. Men frågan är om beslutet att utvisa tvååriga Haddile till Frankrike inte slår alla rekord. Hoppingivande är de starka reaktioner beskedet väcker och framför allt kraven som alltfler nu reser på en humanare migrationspolitik. För hur orimliga Migrationsverkets tillämpningar av lagarna än är måste kraven riktas mot politiker i allmänhet och migrationsminister Tobias Billström i synnerhet.

När Haddile var 20 dagar övergavs hon av sin mamma som varit spårlöst försvunnen sedan dess. Hon var kvar med sin styvpappa som misshandlade henne svårt. När flickan var 4 månader omhändertogs hon av socialtjänsten sedan hon fått livshotande skador av misshandeln. Sedan dess har hon bott hos en fosterfamilj som nu inte önskar något hellre än att få adoptera henne. Men den svenska byråkratin vill annorlunda. Migrationsverket vill utvisa henne till Frankrike eftersom hon är fransk medborgare. För dem spelar det ingen roll att ingenting annat än ett barnhem väntar på henne där och att ingen vet var hennes föräldrar är.

Upprördheten växer i Sverige över beslutet, vilket märks tydligt på sociala medier. Det är skönt att se. Nu måste vi se till att hålla liv i den debatt som uppstått om svensk migrationspolitik. Att fall som dessa inte faller under ”synnerligen ömmande fall” visar att lagen måste skrivas om innan fler faller offer för en hjärtlös svensk byråkrati.

Skriv under namninsamlingen mot utvisningen av Hadille här.

Fler som bloggar: Anna Helena Rudberg, Peter Andersson (S), Röda Malmö

2 kommentarer:

Unknown sa...

Som du helt riktigt skriver svämmar det över på sociala medier, allt från bloggar, bl.a jag själv till nystartad grupp på facebook om den här skandalen.
Det är välgörande och visar på att det finns ett engagemang som visar på att det fins hopp för vårt land

Olof Olsson sa...

Härligt!