lördag 10 juli 2010

Miljöpartiet på bilisternas sida

Ska man tro politiska förstå-sig-påare var det bl.a. beskedet om att de rödgröna höjer bensinskatten vid en valseger i höst som fick alliansen att ta ledningen i opinionen. Men Maria Wetterstrand räds inte en debatt om bensinskatten. Det var tydligt när hon talade i Almedalen idag.

Även efter att miljöpartiet gjort verklighet av den massiva utbyggnad av kollektivtrafiken man planerar för kommer det finnas människor i Sverige, inte minst på landsbygden, som behöver bil. För dessa människor är det helt avgörande med en ansvarsfull politik som genomför den omställning från fossila till förnybara bränslen som behövs. Att höja skatten är ett av flera sätt att få fart på framställningen av moderna bränslen.

Ett annat sätt är stimulera produktionen av biogas. Bland annat vill miljöpartiet återinföra det klimatinvesteringsprogram (KLIMP) som regeringen skrotat, vilket kan hjälpa kommuner att göra investeringar i biogasanläggningar och andra viktiga insatser för klimatomställningen. Som jag bloggat om tidigare har vi i Miljöpartiet i Huddinge en offensiv politik för att få fart på produktionen av biogas i kommunen och för att få fram fler tankställen.

Låt de som behöver bil slippa bli stående med tom tank och tom plånbok den dag som oljepriset skenar – för den dagen kommer. Skjut inte upp den omställning som kan ge oss både fler jobb och ett modernare Sverige. Ställ dig på bilisternas sida och rösta grönt i höst!

Inga kommentarer: