måndag 31 maj 2010

Min djupaste respekt

Just nu har jag inga meningar. Jag har bara känslor. Och den djupaste respekt och vördnad för följande ofattbart modiga människor:

Dror Feiler, Henning Mankell, Mattias Gardell, Edda Manga, Viktoria Strand, Mehmet Kaplan, Saman Ali, Ulf Carmesund, Henry Ascher, Kimberly Soto Aguayo och Amil Sarsour.

3 kommentarer:

Henrik C sa...

Att förknippa de stackars Palestinierna med våldsvänstern och militanta islamister tycker jag inte att visa respekt. Palestina vill ha fred, det vill inte Hamas. Läs på!

Johannes Forsblom sa...

Hej Olof!

Israel hävdar att massakern på civila var motiverat, eftersom deras soldater blev attackerade och att de handlade i självförsvar.

Men de blev attackerade när de bordade ett fartyg på internationellt vatten som de inte har någon laglig rätt att gå ombord på, de betedde sig som pirater som kapar handelsskepp utanför Somalias vatten.

Förmodligen blev soldaterna attackerade av civila som agerade reflexmässigt och utan att tänka i en situation där de blev överlumpade.

Men vems självförsvar är det som vi talar om här? Det här kommer att bli en brännande juridisk fråga!

Läs min artikel på:

http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/israel-attackerade-ship-to-gaza.html

Olof Olsson sa...

Henrik: Att blanda ihop de människor som jag uttrycker min respekt för med "våldsvänster" och "militant islamism" tycker jag är oanständigt. Vill du veta mer om vad Ship to gaza är du välkommen att läsa här: www.shiptogaza.se

Johannes: Tack för intressant kommentar och artikel! Huruvida du får rätt i dina spekulationer vill jag däremot inte fundera kring här och nu.