måndag 17 februari 2014

Räkna inte bort desperata moderater

Så trötta är väljarna på Alliansens politik att Reinfeldt och Borg nu känner sig tvingade att lova att det är slut på skattesänkningar åtminstone fram till 2017. När Moderaterna desperat försöker framstå som socialdemokrater samtidigt som Alliansen sjunker som en sten i opinionen är det lätt att ta ett maktskifte i höst för givet. Men om inte oppositionen tydliggör skillnaderna i svensk politik är risken stor att moderat sosse-retorik lyckas ännu en gång.

Alliansens trovärdighet borde naturligtvis vara obefintlig när man nu istället för skattesänkningar talar om satsningar på välfärd i allmänhet och skola i synnerhet. Efter mer än 100 miljarder i skattesänkningar har välfärden sakta men säkert urholkats i snart åtta års tid. Men om ingen i oppositionen visar att vi på allvar vill sätta igång och bygga ett samhälle igen är det risk att Moderaternas trick fungerar.

Socialdemokraterna har redan fegat ur och lovat att behålla alla jobbskatteavdragen, vilka behov som än finns i välfärden. Det är upp till oss gröna att ta täten och stå upp för en samhällsmodell där vi hjälps åt. Med skyddsnät, utbildning och vård. Och inte minst en grön omställning.

Inga kommentarer: