söndag 28 oktober 2012

Lycklig förnekelse

Orkanen Sandy vräker sig in över USA. Katastrofala följder hotar. Människoliv är i fara. En evakuering av 375 000 New Yorkbor förbereds. Svenska Dagbladet med flera väljer vinkeln: ”Orkanen Sandy stoppar flyget” och tycks anse att SAS inställda flygningar är det mest intressanta för läsarna. Så innerligt jag önskar att jag kunde instämma i Svenska Dagbladets nyhetsvärdering.

Lyckost Svenska Dagbladets tänkta läsare. Lyckost den som inte ser större bekymmer än inställda flygningar. Lyckost den som inte genast tänker att här har vi ännu ett tecken på skenande klimatförändringar som kräver handling NU. Lyckost den som inte frustande sliter sitt hår och tvångsmässigt spontanpredikar om hur i helvete någon kan bry sig om inställda flyg eller för den delen krogmoms när klimatet varje dag släcker människoliv runt om på jordklotet och när vi hela tiden fattar beslut om nya motorvägar, köttsubventioner och annat som kommer leda till ännu fler förlorade människoliv och ödelägga ännu mer av den jord våra barn skulle leva av. Lyckost den som förnekar.

2 kommentarer:

anita sa...

Ja, det kostar på att inte vara ett förnöjt svin. Samtidigt blir det allt obegripligare att människor lyckas hålla ifrån sig all information som går i en och samma riktning: att vi i de allra flesta avseenden är på väg ÅT FEL HÅLL!!!!!

Olof Olsson sa...

Tack för dina versaler och utropstecken! När man nu inte riktigt förmår att krypa in i förnekelsebubblan är det skönt att åtminstone dela våndorna.