måndag 9 april 2012

Korten på bordet, Arkelsten!

Nu bekräftar ingen mindre än Sven-Otto Littorin att Moderaterna tagit emot hundratusentals kronor i bidrag från enskilda personer, pengar som inte går att spåra för utomstående. Littorin som tog över som partisekreterare efter dunderförlusten i valet 2002 fick uppgiften att reparera partiets då trasiga ekonomi. De anonyma bidragen blev viktiga för att få ekonomin på fötter – och för valsegern 2006. Allt detta enligt en kommande bok av TV4-journalisten Anders Philblad. Nuvarande partisekreterare Sofia Arkelsten måste nu sluta mörka och berätta vilka de moderata finansiärerna är. Så länge vi inte vet är det svårt att komma ifrån tanken på att politiska beslut kan ha köpts.

I vintras beskrev jag i ett inlägg hur moderata toppolitiker talat väl om Mc Donald´s i sina valtal före valet och sedan efter valet genomfört beslut som ökat företagets vinster med åtskilliga miljoner. Hade McDonald´s betalat för det? Vi vet redan – självaste Per Schlingmann har bekräftat det (låt vara att Beatrice Ask sedan förnekat det – att Moderaterna har tagit emot pengar från Stiftelsen Fria Media. En stiftelse som inte sticker under stol med att man kräver motprestationer från dem man förser med pengar. Var mediedreven höll hus när detta kom i dagen kan man ju fråga sig. Särskilt som besluten onekligen gått Fria Medias väg de senaste åren. Public Servicebolagen har attackerats på allehanda vis och reglerna för kommersiell radio har liberaliserats ytterligare.

Allvarligt talat. Det här är inte Sicilien. Det här är det Sverige som alltid, välförtjänt eller inte, rankats som ett av världens minst korrupta länder. Snälla Sofia Arkelsten: Ge mig tillbaka åtminstone en liten gnutta tilltro till vår demokrati. Lägg korten på bordet!

Fler som bloggar: Peter Andersson(S) Peter Johansson(S) Alliansfritt Sverige

2 kommentarer:

anita sa...

Angeläget inlägg!

Jag undrar: HUR kommer dessa pengar anonymt till moderaterna! Kontanter i en liten (stor) påse? Via konton? I så fall, vilka konton? Är det pengar som blir avdragsgilla någonstans i någons rörelse eller är det rentav svarta pengar?

Frågorna hopar sig och ju fler frågor som förblir obesvarade desto större skada i och med att demokratin urholkas.

Intressant att också du hittat Peter Johansson, han förser mig dagligen med intressanta inlägg på sin blogg. Jag har faktiskt upphöjt honom till en av mina TRE VISE MÄN i ett blogginlägg. :-)

Olof Olsson sa...

Ja, det finns många frågor. Även om det förhoppningsvis kommer en lagstiftning till slut lär den inte bli vattentät. Det vill till att det finns journalister som håller ögonen på detta. Och det är ju inte många som gjort än så länge dessvärre. Att storyn med Fria Media kunnat passera obemärkt är ju helt sanslöst.