torsdag 15 september 2011

Heja Danmark!

Hissar Dannebrogen och tar en vegetarisk pölse i afton för att fira en medmänsklighetframmarsch i Danmark. Enhetslistan och Radikale Venstre visar att det går att nå valframgångar genom att förespråka en human flyktingpolitik. Hoppas det får Socialdemokraterna att omvärdera sin inställning om att den restriktiva invandringsspolitiken ligger fast. Och att Radikale och Enhetslistan kan inspirera svensk politisk debatt.

Skål Danmark! För en medmänskligare politik - och för landets första kvinnliga statsminister!

1 kommentar:

Skånedemokraten sa...

Att Danmark blir ett nytt land när inte längre Dansk folkeparti sätter agenda är blott en illusion.

Sydnytt intervjuade Helle Thorning-Schmidt några dagar innan valet. Thorning-Schmidt fick då frågan om hon nu skulle luckra upp utlänningspolitiken om hon blir statsminister. Svaret var att det även fortsättningsvis skulle föras en restriktiv utlänningspolitik även med henne vid rodret. Hon lovade även att 24-årsregeln skulle ligga kvar.

Carin Jämtin kampanjade för Thorning-Schmidt under valrörelsen, intressant med tanke på att Jimmie Åkesson och Thorning-Schmidt tycks ha samma åsikter. Noterar att även en Mp-företrädare hyllar Thorning-Schmidt även om hon delar politik med Sverigedemokraterna.