tisdag 29 december 2009

2010 - köpstopp och systemkritik

2010 står för dörren. Det är dags att avge sitt nyårslöfte. Jag lovar att inte köpa några nya kläder, skor eller prylar under året som kommer. Detta för att visa för mig själv och min omgivning att man kan ha roligt (ännu roligare) utan överkonsumtion. Min syster har just genomfört ett sådant köpstopp tillsammans med tre barn och en prylkåt make och de verkar ha kul mest hela tiden.

Det var en kollega som utmanade mig att plocka upp stafettpinnen. Sedan dess har ytterligare ett antal anslutit sig via Facebook. Det är roligare om man är flera. Vill du vara med? Utmana din granne eller personliga bankrådgivare. (Om du behöver inspiration kan lyssna till min syster och systerdotter när de berättar om sitt köpstopp i detta inslag från Radio Skaraborg.)

Om jag sedan får önska mig något inför det politiska året 2010 bortom maktskifte och fontänbad i valnatten så är det att Miljöpartiet använder sin medvind till att smälla upp garderobsdörren på vid gavel och komma ut igen som det systemkritiska parti man måste vara. Det är dags att tala klarspråk: Den västerländska livsstilen är inte OK. Men jag kan sätta min platt-tv på att livet inte kommer bli ett dugg mindre spännande utan köttfrosseri och överkonsumtion.

5 kommentarer:

Karin sa...

Kan verkligen skriva under på att man har roligare (och mår bättre) utan överkonsumtion. Heja brorsan o lycka till 2010!

Trillian sa...

Välkommen till Köpstopp 2010. Har själv också startat en sådan den 1:a dagen på nya året och det känns otroligt befriande på något sätt...

Lycka till önskar jag dig.

/Trillian

Olof Olsson sa...

Vad kul! Lycka till själv!

Olof

Mattias sa...

Härligt! Hur går det nudå, så här en bit in i året? Du skulle ju passa PERFEKT för att vara med i vårt nystartade skicka-vidare-ljudböcker-projekt! Häng på: http://tinyurl.com/ye5jo3y

Olof Olsson sa...

Jotack, jag antar att det går bra, för jag har knappt tänkt på köpstoppet sen jag startade. Ska kolla in sidan när jag är lite piggare - nu ska här sovas.