söndag 9 oktober 2011

Ok då, rätt att låta Åsa sköta snacket

Så här i efterhand kan man trots allt konstatera att det trots allt nog var rätt av Ohly och Juholt – ur den samlade oppositionens perspektiv – att stanna hemma. Med den skärpa Åsa Romson visade upp under kvällens tv-debatt behövs ingen trött och vilsen socialdemokrati som anförare av oppositionen.

Allra bäst var kanske hennes svar på Fredrik Reinfeldts befängda anklagelse om att Miljöpartiet driver en nationalistisk klimatpolitik när man menar att Sverige måste ta ansvar på hemmaplan och inte skjuta över ansvaret på andra länder. "Det är du som är nationalistisk" kontrade Åsa och påpekade att de svenska utsläpp som Reinfeldt just skryit över att Sverige minskat de senaste åren tvärtom ökar om man – vilket naturligtvis är det enda rimliga – räknar med de varor som Sverige importerar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

jag har alltid röstat på miljöpartiet men den här gången så blir det vänsterpartiet i stället trots att jag inte anser mig vara socialist. Jag tycker det är lågt av miljöpartiet att inte göra gemensam sak med S och v !

Echmech sa...

Befolkningstillväxt bidrar naturligtvis till ökade nationella utsläpp om levnadsstandarden bibehålls..... ;)

Olof Olsson sa...

Anonym: Hur tänker du? I mina ögon står MP och V båda för en så glasklart human flyktingpolitik att man inte behöver den här typen av markeringar mot SD som gör att man riskerar framstå som barnsliga och ängsliga i väljarnas ögon.