söndag 23 februari 2014

Nog med vanskötsel – bäddat för grönt i landstinget

20 procent fler hade valt kollektivtrafiken i Stockholm om vi sluppit de senaste årens krafiga prishöjningar, visar en utredning. Sedan 2000 har priset på SL-kortet nära nog fördubblats. Men nu får det vara slut. Nu ska vi se till att bli en stark grön kraft i Stockholms läns landsting som massivt bygger ut kollektivtrafiken och gör det billigare att resa.

En kollektivtrafik som fungerar. Som vi kan lita på. Som har plats för fler. Med ett enkelt biljettsystem, konkurrensmässigt pris och enhetlig taxa över hela länet. Det är Miljöpartiet ensamma om att ha en trovärdig politik för. Når vi ut med den borde det finnas förutsättningar för ett grönt succéval i landstinget i höst. Stockholm må vara Sveriges blåaste region, men 8 års vanskötsel från Alliansen har rimligen satt sina spår hos väljarna.

Också traditionellt borgerliga väljare vill resa snabbt, billigt och enkelt med kollektivtrafiken. Också de är bekymrade över ambulanser som aldrig kommer, vårdplatser som inte räcker och barnmorskor som tvingas lämna födande ensamma. Jag är övertygad om att det finns en stor längtan efter partier som tar ansvar. Jag tror till och med att flertalet är beredda att bidra med ett par hundra mer i skatt för bättre kollektivtrafik och stärkt sjukvård.

Jag längtar till valrörelsen. En grön framgång är både möjlig och nödvändig.

Redan om 13 dagar gör jag min demokratiska plikt och röstar Panetoz till Eurovision. Vad väljer du?

1 kommentar:

Birgitta sa...

Det här är verkligen ett exempel på när ord och handling inte följs. Alla partier säger i sin retorik att man vill uppnå klimatmålen och att man vill ha en högre andel som väljer kollektivtrafik. Trots det föreslås en ny väg genom Huddinge som skulle minska andelen kollektivtrafikåkande.