torsdag 2 maj 2013

Heja Sjöstedt!

I gårdagens första maj-tal deklararerade vänsterledaren Jonas Sjöstedt att kravet på en välfärd utan vinstintresse kommer vara partiets viktigaste krav för att sitta i en regering efter valet. Jag kan inte göra annat än applådera och tror att det trots allt finns goda möjligheter att han lyckas få sin vilja igenom i en rödgrön regering.

Vänsterpartiet är det enda parti som har såväl folkopinionen som de egna väljarna med sig i frågan om vinster i välfärden. I SOM-undersökningen från Götebrogs universitet ställde sig 62 procent av de tillfrågade sig bakom förslaget att förbjuda vinstutdelning i vård, skola och omsorg. Såväl Miljöpartiet som Socialdemokraterna, som båda vägrat sätta ner foten mot slöseriet med skattepengar, går i så gravt otakt med sina väljare att det torde få Tony Irving i Let´s dance att utbrista: bedrövligt!

Med tanke på hur många inom såväl Socialdemokraterna som Miljöpartiet som är djupt oroade över konsekvenserna av välfärdsföretagens vinstfester borde det finnas goda chanser att göra en ”eftergift” till Vänsterpartiet. På så sätt kan partiledningarna i S och MP ta sig ur den rävsax man satt sig i och göra såväl väljare som gräsrötter nöjda.

Fler som bloggar: Birger Schlaug

2 kommentarer:

anita sa...

Grattis! Jag antar att du sett att Birger länkar till ditt inlägg idag.

Det gjorde han rätt i!

Olof Olsson sa...

Jaha, det hade jag inte sett!