torsdag 23 maj 2013

MP gör upp med regeringen - men kongressen bestämmer

Miljöpartiet gör upp med regeringen och Socialdemokraterna om friskolorna. Överenskommelsen lämnar i praktiken fältet fritt för vinstutdelningar. Att uppgörelsen presenteras dagen före Miljöpartikongressen väcker nya frågor om MP-ledningens syn på interndemokrati. Samtidigt är det viktigt att poängtera att kongressen är partiets högsta beslutande organ och om ombuden i helgen röstar för ett stopp för vinstutdelningarna så är detta den linje som gäller. Det är bäddat för en spännande diskussion i helgen – må bästa argument vinna!

Jag tror att chansen finns att ombuden skärper partiets linje betydligt i helgen. Det har blivit allt mer uppenbart vilket enormt slöseri med skattepengar det är att låta storbolagen plocka ut vinster. Dessutom har det blivit allt svårare för vinstkramarna att odla myten om att vinst är en förutsättning för valfrihet. Detta i takt med att de stora koncernerna expanderar och de små idéburna får allt svårare att hävda sig. Fler och fler inser att verklig valfrihet och mångfald förutsätter ett stopp för vinstutdelning.

Bra i alla fall att partistyrelsen lyssnat och nu ger ombuden chansen att diskutera frågan i helgen, efter att vi reagerat förra helgen.

4 kommentarer:

Kristoffer Enquist sa...

Kör hårt i helgen nu, ni vet att det är många som står bakom er. Bort med klåfingriga kapitalister från skolan!

Vinster i välfärden går inte ihop med den gröna ideologin. Vore glädjande om partistyrelsen kunde inse detta.

Olof Olsson sa...

Tack, det gör vi! Tror att det finns en chans till seger.

Tomas sa...

Och skärpningarna blev betydande. Mitt hjärta klappar åter för MP, och det här kommer innebära åtskilliga fler röster för MP, det är jag övertygad om. Underbart!!!

Olof Olsson sa...

Det tror jag också! Tjohoooo!