fredag 19 oktober 2012

Ett miljöparti utan miljö?

Jag har redan fått signaler om intern kritik mot ett urvattnat utkast till partiprogram för Miljöpartiet. Nu kan jag inte låta bli att notera vad Naturskyddsföreningen skriver apropå en undersökning som egentligen behandlar i vilken utsträckning miljöfrågor har tagits upp i de olika partiledarnas tal under de senaste två åren men också snuddar vid budgetar/skuggbudgetar samt partiprogram och arbetsplaner (S). I talen ligger MP bra till, liksom Naturskyddsföreningen påpekar att det finns stora miljösatsningar i skuggbudgeten. Om det nya pratiprogramsutkastet kan man dock läsa följande:
Men när förslaget till nytt partiprogram nyligen sammanfattades saknades ordet miljö som en förutsättning för välståndet, partinamnet till trots.
Och det är allvarlig kritik, som partiet bör ta till sig. Miljöpartiet kan - och måste kunna - mycket bättre än så! Utan ett partiprogram som analyserar förutsättningarna på ett rimligt sätt, och tydligt stakar ut målen, blir politiken lätt lika urvattnad som programmet. Så vill vi inte ha det!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Det här lät allvarligt, men är lite tunnt. Ska jag bli bekymrad, vill jag också bli lite mer upplyst. Vara kritiskt är lätt. Vara saklig är knepigare, men mer handgriplig. Hälsn. Torbjörn.